ERASMUS+

 

 

ΕΥΡΩΠΑΪΚA ΠΡΟΓΡAΜΜΑΤΑ ERASMUS+

To Erasmus+ είναι το πρόγραμμα της Ε.Ε για την Εκπαίδευση, την Κατάρτιση, τη νεολαία,και τον Αθλητισμό για το διάστημα 2014-2020.

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA2  CREDIBLE «Children with Rare Diseases and their Inclusion in Basic Learning Environments» 2019- 20121

https://erasmuscredible.eu/ 

logo-credible-2019

Στη σχολική μας μονάδα υλοποιείται κατά τη διετία 2019 – 21 Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA2  (Συνεργασία για την Καινοτομία και την Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών) CREDIBLE «Children with Rare Diseases and their Inclusion in Basic Learning Environments» το οποίο αποτελεί συνεργασία μεταξύ ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, σχολικών μονάδων, Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, κυβερνητικών και μη κυβερνητικών οργανισμών. Η διάρκεια του προγράμματος είναι διετής και εκτείνεται από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Αύγουστο του 2021.

Συντονιστής του προγράμματος είναι το Πανεπιστήμιο της Βαλένθια στην Ισπανία και συμμετέχοντες α) ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, β) σχολεία της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ισπανίας, γ) οργανισμοί που ενεργοποιούνται στην ένταξη ατόμων με ειδικές ανάγκες από την Ελλάδα, τη Λετονία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Ρουμανία.

Στόχος του προγράμματος είναι ο διαμοιρασμός καλών πρακτικών που αφορούν στην ένταξη των μαθητών με σπάνιες ασθένειες στις σχολικές μονάδες και η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών σε πρακτικές υποστήριξης μαθητών και γονέων.

Σύνδεσμοι:

Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης το πρόγραμμα συντονίζει η Δ/ντρια του σχολείου Τζοβλά Ειρήνη και συμμετέχουν ο Υποδιευθυντής Γεωργόπουλος Γεώργιος, οι εκπαιδευτικοί  Πληροφορικής Λάσκαρη Γεωργία και Μαυρίδου Ελίνα, η εκπαιδευτικός Γαλλικής Γλώσσας Παινέση Μαρία και οι εκπαιδευτικοί Κιόρογλου Ελένη και  Μαμάκου Μυρσίνη.

Το διήμερο 20-21 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πεύκης το kick off  meeting του προγράμματος, το οποίο οργανώθηκε από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης.

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ KICK OFF MEETIING

Θέση

Ενυπόγραφα

Βορεινή

Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης-Πεύκης

Στο ΠΣΔ μπορείτε να δείτε την ανάρτηση για το παραπάνω πρόγραμμα

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΣΠΑΝΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ 2022

Συνεργασία με τον Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης

Συνεργασία με το  Σωματείο «95”, Ελληνική Συμμαχία για τους Σπάνιους
Ασθενείς
»

Φωταγώγηση σχολείου την ημέρα για τις σπάνιες ασθένειες 2022

11

https://www.facebook.com/erasmus.credible.77

https://www.rarediseaseday.org/event/illumination-of-the-school-with-the-colors-of-rare-diseases/

https://www.rarediseaseday.org/event/awareness-of-our-fellow-citizens/

 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΣΠΑΝΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ 2022

Εφημερίδες

https://www.thessi.gr/article?id=336369

https://bit.ly/3hXEIkR

https://bit.ly/3KuMrDy

 

ΠΣΔ

https://www.sch.gr/?p=20816

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΣΠΑΝΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ 2021

Η σχολική μας μονάδα υποστηρίζει επίσημα την ημέρα για τις σπάνιες ασθένειες https://www.rarediseaseday.org/friend/2452

Στο ΠΣΔ μπορείτε να δείτε την ανάρτηση του σχολείου μας για την ημέρα για τις σπάνιες ασθένειες.

Οι μαθητές του 4ου Δ.Σ Πεύκης, μέσα από δύο ευρωπαϊκά προγράμματα, το πρόγραμμα Erasmus + Ka2 «CREDIBLE»  (Children with Rare Diseases and their Inclusion in Basic Learning Environments) και το έργο eTwinning «Teachers4Europe: Democratic values in the Era of Artificial Intelligence» συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων στις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Μέσα από διάφορες δράσεις (ταινίες, παρουσιάσεις, διηγήσεις, δημιουργία σλόγκαν και wordclouds, αφίσες, προγραμματισμό με micro:bits) και λαμβάνοντας υπόψη τους στόχους SdG 3-Καλή Υγεία και 4-Ποιοτική Εκπαίδευση, οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά,  αναρτούν τις δημιουργίες τους σε έναν σε Ψηφιακό Τοίχο (https://padlet.com/zazouki/rare_disease_day)  και γίνονται αρωγοί για την διάχυση και ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας στα θέματα των Σπάνιων Παθήσεων.

Το τμήμα Α1 συμμετείχε δυναμικά. Δείτε τις δημιουργίες του!

Το διήμερο 7 και 8 Οκτωβρίου 2021 οι εκπαιδευτικοί Γεωργόπουλος Γεώργιος και Παινέση Μαρία συμμετείχαν σε συνάντηση εργασίας στη Ρήγα της Λετονίας, προκειμένου να επαναπροσδιοριστούν οι στόχοι, τα παραδοτέα και το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος που είχε ανασταλεί λόγω της πανδημίας Covid 19.

1

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΛΕΤΟΝΙΑ

Βορεινή

Θέση

Έκφραση

Δίκτυο ενεργών πολιτών

ΣΥΝΑNΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ

Το διήμερο 23 και 24 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη της Ισπανίας συνάντηση εργασίας του προγράμματος  Erasmus+ KA2 – Cooperation for innovation and the exchange of good practices KA201 – Strategic Partnerships for school education project CREDIBLE (Children with Rare Diseases and their Inclusion in Basic Learning Environments). Η συνάντηση διοργανώθηκε από τον οργανισμό για τις σπάνιες ασθένειες FEDER. Στο πλαίσιο του προγράμματος συζητήθηκαν λεπτομέρειες της λειτουργίας πλατφόρμας στην οποία οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να μοιράζονται περιπτώσεις, προβληματισμούς και καλές πρακτικές μαθητών που πάσχουν από σπάνιες ασθένειες, δημιουργίας οδηγού εκπαιδευτικών και προετοιμασίας MOOC επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών.

1

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Το 4ο Δ.Σ Πεύκης συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+KA2 CREDIBLE «Children with Rare Diseases and their Inclusion in Basic Learning Environments». Την εβδομάδα 9-13 Μαΐου εκπαιδευτικοί του σχολείου συμμετείχαν στην επιμόρφωση που έλαβε μέρος στo Πολιτιστικό Κέντρο La Nau του πανεπιστημίου της Βαλένθιας Ισπανίας με βασικό στόχο την ένταξη των μαθητών με σπάνιες ασθένειες στις σχολικές μονάδες και την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών σε πρακτικές υποστήριξης μαθητών και γονέων.

DAY3

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ

ΘΕΣΗ

ΠΣΔ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΛΑΣΚΩΒΗ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Στις 27  και 28  Ιουνίου 2022, εκπαιδευτικοί του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Γλασκόβη και να ενημερωθούν για τα βασικά χαρακτηριστικά του εκπαιδευτικού συστήματος της Σκωτίας, το οποίο  εστιάζει στην ανάπτυξη συμπεριληπτικών πρακτικών για την ένταξη όλων ανεξαιρέτως των μαθητών στην δημόσια εκπαίδευση αλλά και να συμμετάσχουν στη τελευταία πολλαπλασιαστική δράση του έργου, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Γλασκώβης.

Screenshot_5

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Erasmus+ CREDIBLE

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ CREDIBLE τον Αύγουστο του 2022.

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΠΣΔ

ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ

ΘΕΣΗ

ΒΙΝΤΕΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

 

Συνεργασία με ισπανικά σχολεία στο πλαίσιο της κινητικότητας προγραμμάτων Erasmus+ Jobsahdowing

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων Erasmus+ που υλοποιούνται στη σχολική μας μονάδα στις 12/10/21 επισκέφτηκαν το σχολείο μας 3 εκπαιδευτικοί από την Ισπανία. Ήταν μια ευτυχής περίσταση τόσο για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας όσο και για τους μαθητές μας, καθώς είχαμε τη χαρά να ανταλλάξουμε ιδέες, απόψεις και καλές πρακτικές και να αλληλεπιδράσουμε.

IMG_20211012_104502

Την εβδομάδα 6 Δεκεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου 2021 επισκέφτηκαν το σχολείο μας στο πλαίσιο της κινητικότητας για εκπαιδευτικό προσωπικό 2 εκπαιδευτικοί από το escola llombai spain και παρακολούθησαν εκπαιδευτικούς του σχολείου μας εν ώρα εργασίας με τους οποίους συνεργάστηκαν και αντάλλαξαν διδακτικές πρακτικές και απόψεις. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Screenshot_1

Screenshot_2

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA3 Teachers4europe:Setting an Agora for Democratic Culture 2018 -2021

Η σχολική μας μονάδα συμμετέχει κατά τη τριετία 2018 – 21 στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA3 «Teachers4europe:Setting an Agora for Democratic Culture» το οποίο αποτελεί συνεργασία μεταξύ ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, σχολικών μονάδων, Υπουργείων Παιδείας, κυβερνητικών και μη κυβερνητικών οργανισμών.
Η διάρκεια του προγράμματος είναι τριετής και εκτείνεται από τον Σεπτέμβριο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2021.

Το έργο «Teachers4Europe: setting a Agora for Democratic Culture» (T4E) αφορά στη χρήση της εκπαίδευσης ως ο φορέας για την προώθηση αρχών και αξιών που περιλαμβάνουν την δημοκρατική κουλτούρα της ΕΕ, η οποία μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη εκτίμηση της ΕΕ ως οντότητας που λειτουργεί σε πολλά διαφορετικά επίπεδα υπέρ όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από την ταυτότητά τους. Οι εκπαιδευτικοί (T4E) θα ενεργήσουν ως εμπνευσμένοι κοινωνικοί και πολιτιστικοί παράγοντες που θα διαδώσουν τις ευρωπαϊκές αξίες στους συναδέλφους, τους νέους και την κοινωνία. Επιπλέον, θα προωθήσουν έναν διάλογο με και μεταξύ των ενδιαφερομένων σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο και θα συμβάλουν στην πραγματοποίηση συνεργιών και στη βελτίωση της ποιότητας της κατάρτισης και της μάθησης μέσω της γνώσης για την Ευρώπη και τις αξίες της, ιδίως στον τομέα του Δημοκρατικού Πολιτισμού.

Το πρόγραμμα συντονίζει το Πανεπιστήμιο Πειραιά και εταίροι είναι οι: St Margaret College, Malta Gottfried Wilhelm Leibniz Universität Hannover Universitatea Babeș-Bolyai Hellenic National Commission for UNESCO Ministry of Education, Research and Religious Affairs-Greece Pedagogical Institute of Cyprus.

Στη σχολική μας μονάδα το πρόγραμμα συντονίζει η Δ/ντρια Ειρήνη Τζοβλά ως Ambassador4europe και συμμετέχουν ως Teachers4europe οι εκπαιδευτικοί Ελένη Κιόρογλου, Ρούδα Μαρία και Παινέση Μαρία.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην κεντρική ιστοσελίδα του έργου website:https://www.teachers4europe.eu/en/

Ενδεικτικές δράσεις του σχολείου στο πλαίσιο του προγράμματος:

https://www.canva.com/design/DACVRIVC37s/a967TzZtLWk1a4TLvCfLTw/view?utm_content=DACVRIVC37s&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink#2

https://www.thinglink.com/scene/1309064106640146434

https://www.thinglink.com/scene/1316821179960393730

https://blogs.e-me.edu.gr/hive-t4e-ai/category/%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%bf/4%ce%bf-%ce%b4-%cf%83-%cf%80%ce%b5%cf%8d%ce%ba%ce%b7%cf%82/?fbclid=IwAR1kcF2A6JCTPGHhqR7gzENtKTmsQd_jlQE-Lb-6FO7KruEWaUBarYytCGo

European school Radio

Οι μαθητές του Δ’1 ενώνουν τις φωνές τους και μιλάνε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές μας αξίες. Δραστηριότητα του Εργαστήρια Δεξιοτήτων, ενταγμένο στον άξονα «Δημιουργώ και Καινοτομώ – Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία» και στις υποθεματικές STEM. Αφορμή ο πόλεμος της Ουκρανίας. Σύνδεση με την δράση Erasmus+ KA3 “Teachers4Europe”, “Setting an Agora for Democratic Culture”

Screenshot_1

Πρακτικά 11ου Συνεδρίου για την Ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση (26-28 Νοεμβρίου 2021

Παρουσίαση στην ημερίδα διάχυσης καλών πρακτικών που διοργανώθηκε από τους Ambassadors του προγράμματος και τη Διεύθυνση Π. Ε Β΄Αθήνας (11/12/21)

Παρουσίαση στο National Dissemination Conference (29/8/2022)

 


PROMOTING INCLUSION THROUGH EDUCATIONAL 3D -PRINTING.

Στη σχολική μας μονάδα υλοποιείται κατά τη διετία 2017-19 Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA2 (Συνεργασία για την Καινοτομία και την Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών) με τίτλο PROMOTING INCLUSION THROUGH EDUCATIONAL 3D -PRINTING.

Project Number: 2017-1-ES01-KA201-038019

 

Αφορά συνεργασία με φορείς και σχολεία της Ισπανίας, Λετονίας, Ισλανδίας και Ελλάδας και η θεματική του είναι το 3D -PRINTING μέσα από δράσεις βλεπόντων και μη βλεπόντων μαθητών.

Project Coordinator: CONSELLERIA DE EDUCACION, INVESTIGACION, CULTURA Y DEPORTE

Partners:

 • CENTRE OF EDUCATION AND REHABILITION FOR THE BLIND (EL)
 • MUNDO READER SL (ES)
 • JONUSTU-OG BEKKINGARMIOSTOO FYRIRBLINDA SJONSKERTA OG
 • DAUFBLINDA EINSTAKLINGA (IS)
 • The Society of Riga partially sighted and Blind Look at me (LV)
 • INSTITUTO ENSENANZA SECUNDARIA CONSELLERIA (ES)
 • 4o DIMOTIKO SXOLEIO PEFKIS (EL)
 • 3rd Gymnasium Kifissia (EL)
 • IES BENLLIURE (ES)
 • ELLINOAGLIKI AGOGI (EL)
 • IES BENLLIURE (ES)

 

 logoprint3d

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην κεντρική ιστοσελίδα του έργου website: http://www.erasmusprint3d.eu/

Δελτία Τύπου του σχολείου μας στον τοπικό τύπο για το Πρόγραμμα

Eφημερίδα Ερμής

Eφημερίδα Έκφραση

Eφημερίδα Ενυπόγραφα

Eφημερίδα Θέση

Eφημερίδα Βορεινή

8-9 Μαρτίου 2018 : 2η Διακρατική Συνάντηση του έργου στην Αθήνα

greece meeting1

28 -30 Ιουνίου 2018 : 3η Διακρατική Συνάντηση στη Λετονία

latvia

bty

bty

 

 

 

1- 5 Οκτώβριος 2018: 4η Διακρατική Συνάντηση στην Βαλένθια,Ισπανία  : Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στην τρισδιάστατη σχεδίαση και εκτύπωση

valencia-all

IMG_20181002_085101-COLLAGE

Οκτώβριος 2018 : Δράσεις 

Πρώτες δημιουργίες μαθητών σε το τρισδιάστατο λογισμικό σχεδίασης Tinkercad

tinkerpad-collage

Επίσκεψη στο Μουσείο Αφής (Tactual Museum)tactile museum

12- 16 Νοεμβρίου 2018: 5η Διακρατική Συνάντηση στην Αθήνα 

Service Learning Μαθήματα από το Κ.Ε.Α.Τ Οίκος Τυφλών

 

Illustrated Timeline Infographic by georgia

28 Φεβρουαρίου 2019 – 1 Μαρτίου 2019 – 4ο Διακρατική συνάντηση στην Μαδρίτη 

Τα σχολεία παρουσιάζουν τους τρόπους ενσωμάτωσης και εφαρμογής της τρισδιάστατης εκτύπωσης στην τάξη με στόχο τη δημιουργία χρήσιμου υλικού για μαθητές με πρόβλημα όρασης.

Επίσκεψη στο Μουσείο  Αφής της Μαδρίτης

inCollage_20190203_180005671 inCollage_20190310_093743027 inCollage_20190316_093754867 inCollage_20190316_094426746 inCollage_20190322_204509429

Διάχυση του έργου Erasmus+ Print3D

bty

bty

bty

bty